Veelgestelde vragen

Elke dag krijgen wij een groot aantal vragen binnen. Die gaan over van alles: over de inhoud, ons taalgebruik, de techniek... noem maar op. Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier.

Bij NOS Sport hoef je niets te missen van het WK voetbal voor vrouwen. Van de openingswedstrijd op 7 juni tot en met de finale op 7 juli: alle 52 wedstrijden worden live uitgezonden op NOS.nl en in de NOS-app. Maar liefst 31 duels, waaronder alle wedstrijden  van het Nederlands elftal, zijn rechtstreeks te zien op televisie.

Nog nooit was er zoveel aandacht voor een WK voetbal voor vrouwen als nu bij de NOS. Alle 52 wedstrijden van het WK zijn live te zien via NOS.nl en de NOS-app.

31 duels zijn rechtstreeks te zien op televisie. Dit zijn alle wedstrijden van het Nederlands elftal, de avondwedstrijden (21.00 uur) en alle wedstrijden van de achtste finale tot en met de finale.

We volgen Oranje op de voet, met onder meer iedere dag aandacht in Studio France en alle Oranjewedstrijden op NPO 1.

Het is dus alleen in de groepsfase dat niet iedere wedstrijd ook op televisie te zien is. Dat heeft onder meer te maken met andere programmering op televisie. In alle landen om ons heen gaat dat precies zo. Maar gelukkig zijn alle 52 wedstrijden hoe dan ook via NOS.nl en de NOS-app (met commentaar) live te volgen.

Het voetbal voor vrouwen ontwikkelt zich razendsnel. Ook het Nederlands elftal presteert steeds beter. Vandaar dat we er ook steeds meer aandacht aan besteden.

De NOS zendt al sinds 2009, toen Oranje zich voor het eerst voor een EK plaatste, de oranjewedstrijden uit. Ook de duels van het eerste WK van de Oranjevrouwen, in 2015 in Canada, waren rechtstreeks te zien bij de NOS. Twee jaar geleden, bij het memorabele EK in eigen land, zond de NOS alle 31 wedstrijden live uit. En dit jaar zelfs alle 52 wedstrijden, waarvan 31 rechtstreeks op tv. Meer dan ooit. Dan past bij ons journalistieke principe: hoe beter de prestatie, hoe meer aandacht we eraan besteden

De NOS volgt de prestaties van het Nederlands elftal op dit WK op de voet. De wedstrijden van Oranje zijn rechtstreeks te zien op NPO 1 en integraal te horen via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Met radio- en televisiecommentatoren ter plekke. De Oranje-analytici zijn Mandy van den Berg, Daphne Koster en Pierre van Hooijdonk, die samen met Gert van ’t Hof de wedstrijden bespreken. Verslaggevers Jeroen Stekelenburg en Rivkah op het Veld nemen de interviews met de bondscoach en de spelers voor hun rekening. Edwin Cornelissen is de radioverslaggever ter plekke. Ook online en via de social mediakanalen van NOS Sport is er met liveblogs, podcasts, stories en specials volop aandacht voor Oranje.