Nieuwe NOS-podcast praat je bij over presidentsverkiezingen VS

Nieuwe NOS-podcast praat je bij over presidentsverkiezingen VS

In november gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Opnieuw lijkt het een keiharde strijd te worden tussen de kandidaten Joe Biden (Democraten) en Donald Trump (Republikeinen). De aanslag op Trump zou de dynamiek van de campagnes volledig kunnen veranderen. In de nieuwe wekelijkse podcast NOS Amerika Kiest praten correspondenten Marieke de Vries, Rudy Bouma en Ryan Hermelijn je iedere vrijdag in 20 minuten bij over het laatste verkiezingsnieuws.

Ze schetsen de belangrijkste en opmerkelijkste gebeurtenissen van de afgelopen week en nemen je mee in het leven van een correspondent in campagnejaar. Een leven dat zich voor een belangrijk deel ‘on the road’ afspeelt.

De komende maanden verlaten ze regelmatig de redactie in Washington om op reis te gaan door de Verenigde Staten. Van Milwaukee tot Philadelphia en van Chicago tot Los Angeles volgen ze de campagnes en vertellen ze de verhalen van gewone Amerikanen.

De makers:
Marieke de Vries, Rudy Bouma en Ryan Hermelijn zijn multimedia-correspondenten van NOS Bureau Washington. Ze doen verslag op radio en online, voor de NOS Journaals en voor Nieuwsuur (NTR/NOS).

NOS Amerika Kiest – de podcast (NPO Radio 1)
Vanaf vrijdagmiddag 19 juli elke week, tot en met de verkiezingen.
De podcast is hier te beluisteren, via de NPO Luister app of via de andere bekende podcast-apps.

Deel dit artikel