Eerste Prinsjesdag kabinet-Schoof

Eerste Prinsjesdag kabinet-Schoof

Deze derde dinsdag in september presenteert het kabinet-Schoof zijn eerste begroting. Vanwege de verbouwing van het Binnenhof leest koning Willem-Alexander de Troonrede weer voor in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De NOS doet op alle platformen live verslag van de dag, van de rijtoer met de glazen koets tot en met het aanbieden van de Miljoenennota in de Tweede Kamer door de nieuwe minister van Financiën, Eelco Heinen.

TELEVISIE
In de rechtstreekse middaguitzending presenteert Saïda Maggé het ceremoniële deel van Prinsjesdag. Ze praat onder andere met Koninklijk Huis-verslaggever Albert Bos. Verslaggever Malou Petter staat langs de route van de glazen koets.
Na afloop van de Troonrede is er tijd voor politieke reacties met Rob Trip en politiek duider Arjan Noorlander. Rond 15.30 uur biedt minister van Financiën Eelco Heinen het koffertje, met daarin de Miljoenennota, aan in de Tweede Kamer. Arjan Noorlander spreekt na afloop met onder anderen premier Schoof en minister Heinen.
Aan het begin van de avond komen de hoogtepunten van deze Prinsjesdag nog eens voorbij in een samenvattende uitzending op NPO 2.

NOS Prinsjesdag 2024
Dinsdag 17 september
12.25-16.10 uur, NPO 1 (NPO 2 met gebarentaal en wereldwijd via BVN)
19.26-19.53 uur, NPO 2 (en wereldwijd om 01.20 uur via BVN)


RADIO
De uitzending is van 12.00 tot 16.00 uur op NPO Radio 1, met ook daarin alle relevante gebeurtenissen. Presentator Fleur Wallenburg praat met gasten in de studio. Vanuit Den Haag komen reacties van fractievoorzitters, ministers en publiek. In Nieuws en Co volgen om 17.00 uur meer reacties en een samenvatting van de dag.
NOS Met het Oog op Morgen komt aan het eind van de dag met een uitgebreide nabeschouwing. presentatie: Wilfried de Jong en Wilma Borgman.

NOS Prinsjesdag op 1
12.00-16.00 uur, NPO Radio 1

Nieuws en Co (NTR/NOS)
17.00-18.30 uur, NPO Radio 1

NOS Met het Oog op Morgen
23.00-24.00 uur, NPO Radio 1


ONLINE
Op NOS.nl en de NOS-app wordt een liveblog over Prinsjesdag bijgehouden. Met berichten en updates over zowel de ceremonie als de politieke gebeurtenissen. Ook video’s van de belangrijke momenten zijn te vinden op de site en in de app. Op Instagram en TikTok worden de belangrijkste beeldmomenten van de dag gedeeld. Live meekijken met alle gebeurtenissen is mogelijk via NOS.nl en de NOS-app.


Foto: de Troonrede vorig jaar (ANP)

Deel dit artikel