Geert Hofman in 2025 weg; Renate Eringa blijft 3 jaar

Geert Hofman in 2025 weg; Renate Eringa blijft 3 jaar

De raad van toezicht van de NOS heeft kennis genomen van het besluit van Geert Hofman om te stoppen met zijn functie als zakelijk directeur in juni 2025. Geert had al langer het voornemen om eerder dan zijn pensioendatum te stoppen en de raad van toezicht was daarvan op de hoogte.

We hebben begrip voor zijn besluit en we zijn Geert heel dankbaar dat hij dit voornemen een jaar heeft uitgesteld na het vertrek van Gerard Timmer. Hij geeft ons daarmee de tijd en de rust die nodig is om de continuïteit van de NOS-directie te bewaken.

Geert heeft zich 17 jaar met grote toewijding ingezet voor de zakelijke en financiële positie van de NOS. We hebben veel waardering voor zijn loyaliteit en de stabiliteit die dit de NOS heeft gebracht.

De raad heeft zich beraden op de gevolgen die het a.s. vertrek van Geert heeft.

De raad heeft daarbij inmiddels met waardering kennisgenomen van de visie van Renate Eringa op hetgeen de NOS de komende periode te doen staat.
Om die reden heeft de raad van toezicht, na overleg met het managementteam en de OR, Renate Eringa gevraagd langer aan te blijven als algemeen directeur. De raad denkt daarbij aan een periode van 3 jaar. Renate heeft positief op dit verzoek gereageerd.

Dit geeft de raad van toezicht de gelegenheid snel te gaan werven voor de opvolging van Geert, opdat de continuïteit in de besturing van de NOS-organisatie zeker kan worden gesteld.


Foto: Geert Hofman (NOS-Stefan Heijdendael)

Deel dit artikel