Is de NOS-app ook beschikbaar op Smart-tv?

De NOS Smart TV-app van NOS is beschikbaar op Samsung, Philips, Sony en LG Smart TV modellen uit 2013 of later, en Playstation 3 & 4. Zorg ervoor dat de app met de naam “NOS” opent op je Smart TV voor de beste ervaring.

De laatste versie van de AppleTV-app van NOS heeft ook een Olympisch tintje gekregen. Ook daar staan alle livestreams, alle videos en alle samenvattingen uit Rio de Janeiro.

De Olympische Spelen op HbbTV
In samenwerking met NPO maakt NOS ook alle live kanalen via HbbTV beschikbaar. Zo kijkt u ook via HbbTV in een handomdraai naar de gewenste sport.

Vrijwel alle Smart TV’s die vanaf 2014 verkocht zijn, ondersteunen HbbTV. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de TV. Het werkt alleen als je TV kijkt zonder set-top-box, daarnaast moet de TV aangesloten zijn op het internet. HbbTV-signalen worden doorgegeven door Ziggo, Caiway, Delta, Digitenne, Canaldigitaal en free-to-air satellietkanalen. Als je op NPO1 naar de Olympische Spelen kijkt, en er zijn meer kanalen beschikbaar, dan verschijnt een rode knop met de tekst “Meer Rio 2016” op je TV toestel. Druk op de rode knop van de afstandsbediening om de extra kanalen te zien, en te wisselen van kanaal.

 

Deel dit artikel