Schokkende beelden doodschieten Amerikaanse jongen

Wij zijn ons zeer bewust dat dit soort onderwerpen schokkende elementen kunnen bevatten. We kiezen er soms toch voor om een indruk te geven van wat zich heeft afgespeeld, omdat wij het als onze taak zien te berichten over de wereld om ons heen. In die wereld doen mensen elkaar en dieren van alles aan en is er oorlog en geweld. Dat willen we niet verstoppen of ontkennen.

De vraag is dan altijd hoe ver we daar in gaan. U heeft misschien de indruk dat we alle beschikbare details hebben uitgezonden, maar het tegenovergestelde is het geval. We hebben juist van alles achterwege gelaten. Zoals we in allerlei onderwerpen details of schokkend beeld achterwege laten omdat we denken dat we anders ons doel voorbij zouden schieten. Probleem daarbij is natuurlijk dat u nooit kunt weten wat we heel bewust niet uitzenden.

We zien het NOS Journaal overigens als een programma voor volwassenen. Het is aan de ouders om te bepalen waar ze hun kinderen mee in aanraking brengen. Dat betekent niet dat we er geen rekening mee houden dat ook kinderen kunnen kijken, maar dat is niet doorslaggevend.

Deel dit artikel