Waar kan ik met mijn vragen over het coronavirus en -maatregelen terecht?

gepubliceerd: 12 maart 2020

De NOS krijgt enorm veel vragen binnen over het coronavirus. De NOS is echter niet de aangewezen organisatie om al deze vragen te beantwoorden. Als nieuwsorganisatie maken wij geen beleid, maar doen wij enkel verslag van het beleid van de overheid en andere instanties. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk uw vraag te adresseren aan de desbetreffende organisatie.

Met vragen over nieuwe maatregelen kunt u bijvoorbeeld het beste terecht bij de Rijksoverheid, het RIVM of de GGD in uw woonplaats. Wanneer u meer informatie nodig heeft over evenementen die nu worden afgelast, verwijzen wij u door naar de organiserende partijen. Voor vragen over geboekte reizen en vakanties kunt u contact opnemen met uw reisbureau of de betreffende luchtvaartmaatschappijen en vervoersorganisaties. U kunt ook informatie inwinnen via uw eigen gemeente, door u bijvoorbeeld in te schrijven voor een nieuwsbrief en regelmatig de website te bezoeken.

De NOS probeert u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van recente ontwikkelingen. Voor het laatste nieuws kunt u terecht bij de liveblogs op NOS.nl. Een aantal veelvoorkomende vragen wordt beantwoord op https://nos.nl/collectie/13833-antwoorden-op-coronavragen.html .

Deel dit artikel