Waarom is de NOS-app voor iPhone en iPad veranderd?

Deze app is volledig opnieuw gebouwd in de nieuwe programmeertaal van Apple: Swift 4.0. We introduceren nieuwe navigatie en andere nieuwigheden en zijn met de introductie van deze app weer klaar voor verdere uitbreiding in de toekomst. 

NIEUW IN VERSIE 5.0
Nieuwe navigatie
De navigatie in de NOS-app is volledig vernieuwd. Navigeren gaat via de tabbladen onderin naar uw favoriete categorie. U kunt zelf tabbladen instellen door te kiezen voor  ‘Meer’ – ‘Wijzigen’. Met de nieuwe navigatie is het eenvoudiger de app met een hand te bedienen. 

Notificaties voor nieuws- en sportnieuws
Aanmelding is nu mogelijk voor notificaties voor respectievelijk nieuws- of sportnieuws. Navigeer naar ‘Meer’ – ‘Instellingen’ om voorkeuren in te stellen.

Sportpagina vernieuwd
De sportpagina bevat nog steeds het belangrijkste sportnieuws en de liveblogs, maar ook de belangrijkste sportvideo’s en de live sport zijn hier te vinden.

Uitzendingen en video
Het terugkijken van uitzendingen en losse videoclips is ondergebracht onder de menu-optie video. Een uitzending terugkijken? Navigeer dan naar ‘Video’ en kies voor ‘Uitzendingen’.

Lettertype en lettergrootte
De NOS-app respecteert nu ook de iOS instellingen voor lettergrootte. Om deze aan te passen navigeren naar ‘Instellingen’ – ‘Beeldscherm en helderheid’ –  ‘Tekstgrootte’. In de NOS-app zelf kan je hier nog een accent op aanbrengen. Navigeer hiervoor in de NOS-app naar ‘Meer’- ‘Instellingen’. 

Liveblogs
In deze versie van de NOS-app zijn de liveblogs rijker, sneller en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Deel dit artikel