Waarom is er geen Avondetappe bij de Tour de France (v)?

Het vrouwen wielrennen is in ontwikkeling en de Nederlandse renners doen het heel goed. Precies daarom pleit de NOS voor meer grote wedstrijden en goede registraties van die wedstrijden zodat we het vaker live kunnen uitzenden. De Tour de France heeft die stap nu gemaakt. Het is dit jaar voor het eerst sinds 13 jaar dat de Tour voor vrouwen als meerdaagse wielerkoers wordt verreden. Reden voor ons om de Tour deze week 8 dagen lang live uit te zenden.

Maar er zijn slechts drie grote evenementen waarbij we ook een speciaal avondprogramma maken: Bij grote voetbaltoernooien, bij de Olympische Spelen en bij de Tour de France voor mannen. Mega evenementen met een rijke geschiedenis en een enorme publieke belangstelling.

Voor al die andere belangrijke sporten en toernooien waar Nederlanders een hoofdrol spelen – van de EK atletiek tot het WK schaatsen  – is live uitzending de norm. Bij ons heeft het vrouwen wielrennen die status inmiddels bereikt.

Als de groei en de populariteit zo doorgaat valt niet uit te sluiten dat er ooit ook nog een Avondprogramma tijdens de Tour de Femmes wordt uitgezonden.

Deel dit artikel