Welke journalistieke taak heeft de NOS rond de Spelen van Peking en het WK in Qatar?

Zoals altijd vanuit onze wettelijke taak: jou en alle andere mensen in Nederland helder informeren over nieuws, sport en evenementen overal ter wereld. Inclusief grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen in Peking en het WK in Qatar.

De verslaggeving doen we aan de hand van onze journalistieke maatstaven. Dat betekent de gebeurtenissen in de wereld laten zien zoals ze zijn en deze van duiding en achtergronden voorzien. Continu onderzoekend en nieuwsgierig naar alle kanten van het verhaal. En door tegelijk nooit zelf een politiek of maatschappelijk standpunt in te nemen. Want alleen dan kunnen we ons werk goed en onafhankelijk doen.

Sinds de aankondiging van de Olympische Spelen in Peking en die van het WK in Qatar, volgt de NOS de  situatie in die landen op de voet. Het typeert de NOS – met een aparte sport- en nieuwsredactie – om zowel vóór, tijdens en na een groot sportevenement veelzijdig aandacht te besteden aan wat er zich binnen en buiten de lijnen van het speelveld afpeelt. 

Deel dit artikel