Het Nederlands elftal blijft bij de NOS

Het Nederlands elftal blijft bij de NOS

De komende vier jaar zijn alle wedstrijden van het Nederlands elftal te zien bij de NOS. De NOS heeft de rechten verworven van de kwalificatiewedstrijden voor EURO 2020 en het WK 2022, en de duels in de Nations League. Ook de vriendschappelijke interlands van Oranje worden uitgezonden door de NOS. Aangezien de NOS ook verslag doet van EURO 2020 en het WK 2022, zijn alle prestaties van Oranje op een vaste plaats te zien.

“Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS. “Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is in staat mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden. Dat zien we ook deze weken weer met het WK.”

Wedstrijden van Oranje
Het Nederlands elftal start de weg naar EURO 2020 met een oefeninterland tegen Peru, op donderdag 6 september. Vervolgens start de Nations League, een nieuwe landencompetitie van de UEFA, bestaande uit vier divisies. Nederland komt uit in de hoogste divisie en ontmoet tussen september en november tweemaal Frankrijk en Duitsland. In oktober oefent Oranje tegen de Belgen. De EK-kwalificatiereeks begin in maart 2019. Ook eventuele play-offs daarna zijn te zien bij de NOS.

Deel dit artikel