KNSB en NOS verlengen samenwerking

KNSB en NOS verlengen samenwerking

Ook de komende vier jaar zijn de nationale schaatskampioenschappen te zien bij de NOS. De schaatsbond KNSB en de NOS hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat loopt tot en met het seizoen 2021-2022. Het gaat om de Nederlandse kampioenschappen langebaanschaatsen, marathon, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten.

“Miljoenen Nederlanders beleven plezier aan het kijken van schaatsen op tv. Het is voor hen en voor ons fijn dat het schaatsen ook de komende vier jaar bij de NOS te zien blijft”, aldus Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB.

“Schaatsen en de NOS horen bij elkaar” zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. “Schaatsen is onderdeel van de Nederlandse cultuur en de Nederlandse topsport. Journalistiek zeer interessant dus. Goed dat we dit de komende jaren op de voet kunnen blijven volgen, bij de NOS, bij de publieke omroep.”

Startschot nieuw seizoen
Het nationale schaatsenseizoen 2018-2019 begint vrijdag 2 november met de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups. In Thialf wordt drie dagen lang gereden om de eerste startbewijzen van het seizoen. Internationale hoogtepunten verderop in het seizoen zijn de gecombineerde EK Sprint & Allround in Collabo, de WK Afstanden in Inzell, de WK Allround in Calgary en de WK sprint in Heerenveen. Allemaal te volgen bij de NOS.

Deel dit artikel