15 maart: uitslagenavond bij de NOS

15 maart: uitslagenavond bij de NOS

De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zie je op woensdag 15 maart bij de NOS. Vanaf 20.30 uur presenteert Rob Trip op NPO 1 de lange uitzending vanuit de studio in Hilversum, Dionne Stax brengt de uitslagen in beeld en Dominique van der Heyde geeft politieke duiding. Ron Fresen laat aan de hand van augmented reality-technieken vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien.

We peilen de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land. Om 21.00 uur brengt de NOS de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. Op basis van dit representatieve onderzoek weten we dan in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd.

De definitieve uitslag wordt later die avond of nacht verwacht. Er wordt ook geschakeld naar Nieuwspoort, waar Mariëlle Tweebeeke de uitkomst van de verkiezingen bespreekt met verschillende gasten, verdeeld over drie tafels: lokale bestuurders, spindoctors en mensen die in het verleden bij een formatie betrokken waren. 

NOS Nederland Kiest | De Uitslagen
Woensdag 15 maart, 20.30-±01.00 uur, NPO 1

Presentatie: Rob Trip en Dionne Stax

Op NOS.nl staat de uitslagenkaart per gemeente, eerst op basis van de exitpoll van Ipsos en later op basis van de daadwerkelijke uitslagen. De kaart is interactief, waardoor je gedurende de avond zelf kunt verkennen welke coalities er mogelijk zijn.

NPO Radio 1 staat vanaf 20.00 uur volledig in het teken van de uitslagen. Presentatoren Lara Rense en Tijs van den Brink peilen de reacties met verslaggevers in het land en commentatoren in de studio. Mark Visser houdt de binnenkomende uitslagen bij en de duiding komt voor rekening van Joost Vullings Kees Boonman en Peter Kee.

Deel dit artikel