2015: Sport van A tot Z

2015: Sport van A tot Z

De NOS zond in 2015 veel voetbal uit, voetbal dat er toe doet. Eredivisie, UEFA Champions League, kwalificatiewedstrijden van Oranje. Ook op alle belangrijke eindtoernooien is de NOS aanwezig.

En zeker, de NOS zond schaatsen uit en blijft dat doen. Altijd volgens diezelfde methode die we ook bij het voetbal hanteren; we vertellen verhalen, we duiden en we zijn kritisch. En anders dan wel eens beweerd wordt: we zenden lang niet alles live uit.

Ook in de Tour de France en bij al die andere mondiale wielerwedstrijden was en is NOS Sport erbij in de rol van journalistieke volger, zo breed mogelijk. We zijn er voor de wedstrijd, voor de achtergronden en voor de analyse. En voor wat daar eventueel allemaal nog achteraan komt aan dopingverhalen, transfers, ontslagen, omkoping, misstanden, reportages en interviews. Nieuws én de achtergronden. We berichten er over, niet alleen in onze sportprogramma’s, maar op alle ons ter beschikking staande podia. Precies daarin onderscheidt de NOS zich van alle andere omroepen. Voor ons is sport geen middel om geld te verdienen, voor ons is sport een taak. 

Kleine sporten in de ‘sandwich’
Sporten van A(tletiek) tot Z(wemmen) toont de NOS volgens een beproefde methode: de zogenoemde sandwichformule. Vanuit de filosofie dat de kleine sporten kunnen profiteren van de grote. Daarom is bijvoorbeeld de handbalbond blij dat wij ook een contract met de schaatsbond hebben. Zo kan het gebeuren dat er in de dweilpauze van de wereldbeker schaatsen in Heerenveen 1 miljoen mensen naar een samenvatting van een handbalwedstrijd in Volendam kijken. En precies daarom is het voor de Nederlandse sportwereld van belang dat de NOS een sterke sportafdeling heeft; immers, de wagons van een trein komen pas echt in beweging als de locomotief sterk is.

 

[Hoofdredactie NOS Sport]

Deel dit artikel