Achter de Headlines over anders zijn in de klas

Achter de Headlines over anders zijn in de klas

Vrijdag 13 december is het Paarse Vrijdag. De dag waarop scholieren zich, door paarse kleren te dragen, solidair betonen met LHBTI’ers. Een mooie aanleiding voor alweer de derde aflevering van de NOS YouTube-serie Achter de Headlines. Daarin gaat Winfried Baijens op zijn eigen open en onbevangen wijze op bezoek bij de mensen die achter de dagelijks voorbijflitsende nieuwsonderwerpen zitten.

Vanwege Paarse Vrijdag probeert Winfried antwoord te vinden op de vraag: ‘Hoe is het om nu anders te zijn in de klas?’. Daartoe woont hij een bijzondere les bij in de Parkschool in de Utrechtse wijk Lombok. Daar gaan drie jongeren die zelf homoseksueel zijn en/of joods, of moslim in gesprek met scholieren. Een onderwerp dat Winfried na aan het hart ligt, want ook Winfried weet wat het is om af te wijken van de norm. En om daarover naar buiten te treden.

Winfried maakte eerder in de serie Achter de Headlines een aflevering over een boer, naar aanleiding van de boerenprotesten, en een over jonge criminelen en hun moeders.

Deel dit artikel