Acteur Eric Schneider met zoons in NOS-documentaire

Acteur Eric Schneider met zoons in NOS-documentaire

Acteur Eric Schneider (1934) en zijn zoons Beau (1988), ook acteur en bekend van onder meer GTST, en Olivier (1981) werken mee aan een eenmalige NOS-documentaire in het kader van de Indië-herdenking. De film van 45 minuten wordt zaterdag 15 augustus uitgezonden om 22.35 uur op NPO 2 onder de titel: De oorlog van acteur Eric Schneider: zoons Beau en Olivier naar het Nederlands-Indië van hun vader.

Vader Eric was acht jaar toen de Japanners Nederlands-Indië letterlijk binnen fietsten en elf toen de oorlog afgelopen was. Hij kwam met zijn moeder en broertjes in een Jappenkamp terecht. Nu, zeventig jaar later, is Eric Schneider bereid om voor het eerst de ‘reis’ door het verleden aan te gaan. In een documentaire van 45 minuten reizen vader en zoons naar Indonesië. Eric figuurlijk, door het delen van herinneringen, zijn twee zoons letterlijk: Beau en Olivier bezoeken in Indonesië de plekken uit hun vaders jeugd.

Dit jaar werd op 5 mei voor de zeventigste keer de bevrijding van Nederland herdacht; er kwam echter pas echt een einde aan de Tweede Wereldoorlog toen ook Japan op 15 augustus capituleerde in voormalig Nederlands-Indië.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

NOS Indië-herdenking,
De oorlog van acteur Eric Schneider: zoons Beau en Olivier naar het Nederlands-Indië van hun vader.
15 augustus 2015, 22.35-23.20 uur, NPO 2

Deel dit artikel