Afsluiting Dag van de Duurzaamheid live

Afsluiting Dag van de Duurzaamheid live

De NOS doet op vrijdag 9 oktober 2015 uitgebreid live verslag van de landelijke Dag van de Duurzaamheid. In het hele land zijn initiatieven ontplooid met betrekking tot duurzaam omgaan met onder andere voedsel, afval, vervoer en energie. De noodzaak om over duurzaamheid na te denken is ingegeven door de klimaatverandering. In twee live uitzendingen geeft de NOS een beeld van de laatste ontwikkelingen rond duurzaamheid in Nederland.

Art Rooijakkers presenteert deze uitzendingen vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, waar hij in gesprek gaat met bedenkers van vernieuwende duurzame initiatieven en producten. Iedereen wordt uitgedaagd om milieubewuster te leven. Door slimmer om te gaan met eten, beter op energieverbruik te letten, maar ook door minder lang te douchen of de trap te nemen in plaats van de lift. Er is uitgebreid aandacht voor het rendement: minder CO2-uitstoot en kostenbesparing.

Tijdens de uitzendingen schakelt de NOS met het ‘Groene Station’ van NPO Radio 2, dat live uitzendt vanaf het Centraal Station in Utrecht. Radio 2 staat de hele week in het teken van duurzaamheid en vrijdag is de finale. Luisteraars en kijkers kunnen zelf deelnemen aan de uitdagingen van de NPO Groen-app om uit te vinden wat één groene week hen oplevert.

Deel dit artikel