Aftrap Nations League bij de NOS

Aftrap Nations League bij de NOS

foto: Nations League beker
 
De komende dagen speelt het Nederlands elftal zijn eerste twee wedstrijden in het kader van de Nations League. Vrijdag opent de ploeg van interim-bondscoach Dwight Lodeweges het toernooi in de Johan Cruijff Arena tegen Polen. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Grueter, Maandag treedt Oranje in datzelfde stadion aan tegen Italië, met commentaar van Frank Snoeks. De wedstrijden zijn live te volgen bij de NOS, op televisie, radio en online. Vanwege de coronacrisis worden de duels gespeeld zonder publiek.
 
Beide keren bespreekt Tom Egbers de wedstrijden met oud-internationals Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. Op NPO Radio 1 zijn de wedstrijden te volgen via Langs de Lijn En Omstreken (NOS/EO).    
 
De Nations League is het tweejaarlijkse toernooi met alle 55 leden van de Europese voetbalbond UEFA. In de eerste editie schopte Oranje het meteen tot de finale, waarin nipt verloren werd van Portugal. Nederland is dit keer ingedeeld in een poule met Polen, Italië en Bosnië-Herzegovina.
 
NOS Nations League Nederland – Polen
vrijdag 4 september, 20.19-23.08 uur, NPO 1
 
NOS Nations League Nederland – Italië
maandag 7 september, 2020-23.26 uur, NPO 3
 
Deel dit artikel