Aletta André nieuwe NOS-correspondent in India

Aletta André nieuwe NOS-correspondent in India

De nieuwe NOS-correspondent in Zuid-Azië is Aletta André. Zij volgt Joeri Boom op die – na vijfenhalf jaar India – naar Nederland terugkeert. André werkt sinds 2009 vanuit haar standplaats New Delhi in India voor onder meer Het Financieele Dagblad, Trouw en het radioprogramma Bureau Buitenland

Aletta André is tien jaar werkzaam als journalist voor binnenlandse (o.a. ANP, Wereldomroep) en buitenlandse media (Al Jazeera, Deutsche Welle). Bij de NOS zal zij voor het eerst verslag doen op televisie, onder andere voor het NOS Journaal.

“Televisieverslaggeving is nieuw voor mij. Dat is spannend, maar vooral heel leuk”, aldus André. “Het is een eer om me bij het ijzersterke correspondententeam van de NOS te mogen voegen en via televisie, radio en internet verslag te doen van dit fascinerende subcontinent. Na acht jaar in India te hebben gewoond kan ik met zekerheid zeggen: saai wordt het nooit.” 

Dick Jansen, chef van de buitenlandredactie van NOS Nieuws: “Aletta is een ervaren journalist, ze spreekt goed Hindi en is als geen ander in staat om de nieuwsgebeurtenissen in het intrigerende India aan het Nederlandse publiek te vertellen. Bovendien heeft zij de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd in India en de buurlanden. We zijn ontzettend blij dat we haar aan ons team mogen toevoegen.”

Aletta André start deze maand bij de NOS en combineert haar nieuwe baan met haar huidige werkzaamheden voor onder meer het FD en Trouw.

 

Deel dit artikel