Aletta Oosten naar hoofdredactie Nieuwsuur

Aletta Oosten naar hoofdredactie Nieuwsuur

Aletta Oosten wordt adjunct-hoofdredacteur bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur (NTR/NOS). Oosten – nu nog hoofd van de NOS-afdeling Evenementen – volgt eind dit jaar Judith Pennarts op, die weer verslaggever wordt voor het programma. Met het aantreden van Oosten bestaat de hoofdredactie van Nieuwsuur uit Pieter Klein (hoofdredacteur) en mede-adjunct Lotte Ragut.

Aletta Oosten (59) begon in 1988 als redacteur/verslaggever bij het NOS Jeugdjournaal, waarna een journalistieke carrière volgde in veel verschillende functies bij veel verschillende programma’s en omroepen. Dat is Oostens grote kracht, benadrukt hoofdredacteur Pieter Klein: “Nieuwsuur is blij dat een van de verslaggevers van het eerste uur – van het toenmalige NOVA – terugkeert op het oude honk. Aletta is een zeer ervaren, allround journalist en leidinggevende, met een schat aan ervaring: als maker, als eindredacteur, als adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws en als hoofd van NOS Evenementen. Ze is ook nog eens een prettige, aimabele collega die journalistiek ademt en doorgrondt wat Nieuwsuur is en wil zijn: een journalistiek baken van de NTR en NOS. Ik ben ervan overtuigd dat zij in haar nieuwe rol een belangrijke bijdrage zal leveren aan de kwaliteitsjournalistiek waar Nieuwsuur voor staat, aan het bewaken van die kwaliteit en aan de doorontwikkeling op tv en online, in maatschappelijk roerige tijden.”

Klein vervolgt: “Nieuwsuur is Judith Pennarts, de scheidend adjunct-hoofdredacteur, dankbaar voor hoe zij de redactie door moeilijke tijden loodste – tijdens de coronacrisis, tijdens de oorlog in Oekraïne. Ik ben ontzettend blij dat Judith behouden blijft voor Nieuwsuur, waar ze zich met de haar kenmerkende inhoudelijke passie weer zal gaan focussen op wat ze het liefst doet: verslaggeving.”

Aletta Oosten over haar nieuwe functie: “Nieuwsuur is een ijzersterk journalistiek merk. De toonaangevende onderzoeksverhalen, de inzichtgevende reportages, de kritische gesprekken… Op televisie en online levert Nieuwsuur dagelijks journalistiek van hoge kwaliteit. Ik kijk er enorm naar uit hieraan een bijdrage te leveren.”

Deel dit artikel