Alle Nieuwspresentatoren bij elkaar

Alle Nieuwspresentatoren bij elkaar

Een winnaar van de Frans Banninck Cocq-look alike contest zat er niet bij, maar verder was het een aangenaam en leerzaam uitje: dat van alle NOS-Nieuwspresentatoren op 31 januari. Op uitnodiging van de hoofdredactie komen ze jaarlijks bijeen voor een informeel samenzijn. Plaats van samenkomst was deze keer het Rijksmuseum, waar onder deskundige leiding een klein rondje zeventiende eeuw werd gemaakt, waarna het gezelschap gelouterd restaurantwaarts toog.

Binnen Nieuws vormen de presentatoren natuurlijk een wat atypisch groepje: ze zijn het gezicht c.q. de stem van de NOS en als zodanig de eersten die door het publiek op fouten worden afgerekend. Een gezamenlijke verantwoordelijkheid die kwetsbaar maakt. Hun werk – of het nu voor de radio of de televisie is – heeft veel overeenkomsten, maar tegelijkertijd zien ze elkaar nooit als groep. Ze vormen geen redactie, ze delen geen chef. En dan is het fijn om eens in de zoveel tijd samen te komen.

Onwillekeurig gaat het dan toch vaak over het vak. Ervaringen worden uitgewisseld, in het slop geraakte afspraken worden opgefrist, ervaren krachten geven nieuwkomers vaderlijk (of moederlijk) advies, reacties op stalkers worden doorgenomen, verbeterpunten komen aan de orde…

En zo werd het ook dit keer weer een nuttig samenzijn.

Deel dit artikel