Alles over Amerikaanse verkiezingen bij de NOS

Alles over Amerikaanse verkiezingen bij de NOS

Rechtstreeks de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgen doe je bij de NOS, op tv, radio en online. In de nacht en ochtend maakt de NOS het programma NOS Amerika Kiest, zowel op televisie als op de radio. Met de uitslagen zodra ze binnenkomen, reportages, en live gesprekken met deskundigen, correspondenten, verslaggevers ter plaatse en Nederlandse Amerikanen.

Op NPO 1 neemt Rob Trip de kijker mee de verkiezingsnacht in, met Malou Petter aan het uitslagenscherm. In de uitzending wordt geregeld geschakeld naar de President’s Night in Amsterdam, waar gasten worden geïnterviewd door Jeroen Wollaars van Nieuwsuur (NTR/NOS). Vanaf 07.00 uur praat Simone Weimans de kijker bij over de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen nacht, de gevolgen daarvan en de actuele stand van zaken. Het programma op NPO Radio 1 wordt gepresenteerd door Fleur Wallenburg en Tim de Wit.  

Op zowel televisie als radio laten Amerika-deskundigen Laila Frank, Casper Thomas, Kenneth Manusama, Carol Rock en Markha Valenta hun licht schijnen over de gebeurtenissen. Correspondenten Rudy Bouma en Marieke de Vries doen verslag vanuit de NOS-studio in Washington D.C., terwijl verslaggevers Simone Tukker en Mattijs van de Wiel op verschillende locaties in Arizona zijn. De een focust zich op Republikeinen, de ander op Democraten. Een van de reportages op televisie is een verslag van een roadtrip die Sjoerd den Daas maakte, onder het motto ‘In welk land komt de nieuwe correspondent terecht?’. Daarnaast volgt hij in de verkiezingsnacht het spoor van Kamala Harris.

Online
Behalve een livestream van de televisieuitzending bieden NOS.nl en de NOS app een realtime uitslagentool, waarop alle uitslagen van de verkiezingen te vinden zijn, natuurlijk van de presidentsverkiezingen, maar ook die van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

NOS Amerika Kiest
Dinsdag 5 november, 23.15 uur – woensdag 6 november, 09.55 uur, NPO 1 (en livestream op NOS.nl en de NOS app)
Dinsdag 5 november, 24.00 – woensdag 6 november, 06.00 uur, NPO Radio 1


Foto: ANP

Deel dit artikel