Amber Brantsen nieuwe presentator NOS Journaal

Amber Brantsen nieuwe presentator NOS Journaal

Het NOS Journaal krijgt er een nieuwe presentator bij: Amber Brantsen. De co-host van het NOS Radio 1 Journaal presenteert vanaf augustus het NOS Journaal op televisie. Amber Brantsen vult het presentatorenteam aan waar sinds het vertrek van Rik van de Westelaken een plek was vrijgekomen.

Amber Brantsen is via de lokale en regionale omroep bij de NOS terechtgekomen. In 2014 liep zij stage op de binnenlandredactie, waarna zij als nieuwslezer en redacteur aan de slag ging. Ze werd in 2015 één van de nieuwsstemmen van NOS op 3 op NPO 3FM en FunX. Datzelfde jaar werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot Radiotalent van het Jaar. Ze won daarnaast in 2016 de RadioFreak Award voor ‘Beste Nieuwslezer’. Sinds januari 2016 is Amber Brantsen de co-host van Jurgen van den Berg bij het NOS Radio 1 Journaal. Vanaf deze zomer gaat zij de dagbulletins van het NOS Journaal op televisie presenteren. Daarnaast zal ze incidenteel nieuwsbulletins op NPO Radio 1 blijven lezen.

Brantsen over haar overstap naar televisie: “Ik vind het een enorme eer om het harde werk van mijn collega’s te mogen presenteren. Tot nu toe was dat altijd op de radio en ik kijk er ontzettend naar uit televisie daaraan toe te voegen.”

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Amber Brantsen heeft zich de afgelopen jaren bewezen als radiotalent. We geven haar nu graag de kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van televisie. Ik ben erg blij dat zij deze stap maakt.”

Deel dit artikel