Amber Brantsen radiotalent van het jaar

Amber Brantsen radiotalent van het jaar

Soms gaan dingen snel. In elk geval bij Amber Brantsen, sinds dit jaar een van de nieuwsstemmen op NPO 3FM. En per 4 januari de vaste co-host van Jurgen van den Berg bij het vernieuwde NOS Radio 1 Journaal.  En of dat al niet genoeg is, nu al door de Volkskrant uitgeroepen tot Radiotalent van het Jaar.  Als opvolger van dj Frank van der Lende, die vorig jaar door de Volkskrant werd onderscheiden. “Ik zag dat helemaal niet aankomen”, vertelt Amber. “Ik was bezig met het nieuws bij Serious Request, toen er plotseling iemand van de Volkskrant belde wanneer er foto’s konden worden gemaakt. Dat was wel even gek.”

Ook de stap van NPO 3FM naar NPO Radio 1 kwam nogal onverwacht, vertelt ze. “Ik was er eigenlijk net begonnen, toen Peter de Vries me vroeg om een demootje in te leveren. Waarvoor dat was, hoorde ik pas veel later. Toen bleek dat Peter en Jurgen van den Berg hun oog op mij hadden laten vallen als vaste co-host voor het nieuwe NOS Radio 1 Journaal. Dat moest een vlottere uitstraling krijgen, meer van deze tijd. Ik ben met Jurgen in de aanloop naar dit programma in Utrecht op een terras gaan zitten, om te kijken of het een beetje klikte. En daarbij zijn er geen pijnlijke stiltes gevallen, dus ik heb er alle vertrouwen in.”

Op 4 januari begin ik dus alweer aan een nieuw avontuur, al neem ik met pijn in het hart afscheid van 3FM.” “En ja, het zal wel even wennen worden, elke dag zo vroeg beginnen. Gelukkig heb ik via de NOS Academie een cursus ‘Omgaan met Onregelmatig Werken’ gedaan, haha. Al wordt het in werkelijkheid natuurlijk juist heel regelmatig. Mijn voorganger Marcel Oosten waarschuwde me in elk geval wel dat er door die vroege diensten een paar kilootjes bij zullen komen.” 

Deel dit artikel