Amstel Gold Race zondag live bij de NOS

Amstel Gold Race zondag live bij de NOS

Het Limburgse heuvelland is zondag het decor van de 55ste Amstel Gold Race, de enige wielerklassieker op Nederlandse bodem. Jumbo Visma vaardigt met Primoz Roglic en Wout van Aert twee topfavorieten af, die het opnemen tegen onder anderen wereldkampioen Julian Alaphilippe.

Bij de vrouwen komt de Poolse winnares van 2019 Kasia Niewiadoma aan de start, naast Nederlandse toppers als Anna van der Breggen, Marianne Vos en Chantal van den Broek-Blaak. De koers is zowel bij de vrouwen als bij de mannen rechtstreeks te volgen bij de NOS, op radio, televisie en online.

De livestream op NOS.nl en in de NOS-app begint al om 08.30 uur met de vrouwenkoers. Om 11.05 uur schakelt NOS Studio Sport bij. Het commentaar bij de beelden komt van Roxane Knetemann en Danny Nelissen. Vanaf 13.10 uur zenden we de wedstrijd bij de mannen uit, met commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Joris van den Berg volgt de koers vanaf de motor.  

Op NPO Radio 1 volgen Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman (op de motor) de gebeurtenissen op de voet. Met flitsen in de lopende programmering en in NOS Langs de Lijn.

foto ©anp

NOS Studio Sport
11.05-17.53 uur, NPO 1
NOS Langs de Lijn
14.00-20.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel