Andere Tijden Sport herhaalt “Drie Elfstedenhelden” ter nagedachtenis aan Paping

Andere Tijden Sport herhaalt “Drie Elfstedenhelden” ter nagedachtenis aan Paping

Vandaag werd bekend dat schaatslegende Reinier Paping op 90-jarige leeftijd is overleden. Paping verwierf grote bekendheid als de winnaar van de Elfstedentocht van 1963, de zwaarste en meest heroïsche tocht uit de geschiedenis. Hij is na een kort ziekbed overleden, heeft de familie bevestigd.

Andere Tijden Sport maakte in 2017 een aflevering over drie Elfstedenhelden: Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent wonnen de meest aansprekende sportwedstrijd die je in ons land kunt winnen: de Elfstedentocht.

Van Benthem, die de Elfstedentocht twee keer won, emigreert met zijn gezin in 1999 naar Canada. Reinier Paping, de glorieuze winnaar van de barbaarse Elfstedentocht van 1963, is in 2017 86 jaar. Andere Tijden Sport hoort van hem dat hij graag nog eens Evert van Benthem in Canada zou willen opzoeken. Ook Henk Angenent, in 1997 winnaar van de voorlopig laatste Tocht der Tochten, voelt daar wel wat voor. Zo gezegd, zo gedaan.

Ter nagedachtenis aan Reinier Paping is aflevering van Andere Tijden Sport over Paping is vanavond om 22.20 uur te zien op NPO 1.

Vanavond 22.20 uur, NPO 1

Andere Tijden Sport: “Drie Elfstedenhelden”

Foto: ANP

Deel dit artikel