Andere Tijden Sport zomerserie 2017

Andere Tijden Sport zomerserie 2017

NOS en NTR presenteren de zevendelige zomerserie 2017 van Andere Tijden Sport. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat is niet zomaar een serie. Want deze trapt af met de 100e aflevering. Een bijzondere aflevering, die volledig bestaat uit nooit eerder vertoonde amateurbeelden.

Maar er valt meer te genieten. Wat te denken van afleveringen over de verloren Tour van Hennie Kuiper, de gemiste finale van John Blankenstein of het legendarische zijspanduo Streuer en Schnieders? En we maakten een uitzending over Simon Tahamata, voetbalheld balancerend tussen zijn loyaliteit aan Ambon en aan Oranje. Maar ook minder bekende verhalen brengen we voor het voetlicht. Wie kent nog Liane Engeman? De blonde schrik van het circuit? Of de pioniers van de BMX, ooit weggelachen als een sport op een kinderfietsje, maar sinds 2008 een spectaculaire Olympische sport?

Andere Tijden Sport viert de 100e uitzending met een bijzondere aflevering, met uitsluitend amateurbeelden. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw waren sommige sporters, begeleiders en supporters in het bezit van een camera. Meestal een 8-mm filmcamera. Dat was nieuw en bijzonder. Zij schoten uren en uren aan film, niet wetende dat ze daarmee historie vastlegden. Het grote publiek kreeg al dat materiaal nooit te zien. Het verdween in schoenendozen op zolder. En daar komt het nu voor het eerst uit.

Door oproepen en gerichte zoekacties heeft Andere Tijden Sport veel van dit unieke materiaal opgespoord. Aangevuld met het originele geluid levert dat een fascinerend beeld op van een sporttijdperk waarin alles anders was. Waarin supporters en bewonderaars nog gewoon dicht bij hun helden konden komen. Waarin je als supporter nog vrij rond kon lopen in een Olympisch dorp en de sfeer van de Spelen kon opsnuiven. Waarin topsporters aanraakbaar en dichtbij waren.

De 100e Andere Tijden Sport [NOS|NTR]
Zondag 21 mei, 22.20 uur, NPO 1

 

Bekijk de bijlage voor de korte inhoud van de alle zeven afleveringen, uitgezonden op zeven achtereenvolgende zondagavonden in de periode van 21 mei t/m 2 juli 2017.

Deel dit artikel