Andries Lamain nieuwe wielercommentator NOS Sport

Andries Lamain nieuwe wielercommentator NOS Sport

Andries Lamain is de nieuwe wielercommentator bij NOS Sport. Lamain gaf al sinds april vorig jaar op freelance basis commentaar bij het wielrennen voor vrouwen, nu komt hij in dienst bij de NOS. 

Lamain is komend wielerseizoen voor het eerst te horen op 24 februari bij Omloop het Nieuwsblad. Hij wordt niet 1-op-1 de opvolger van Gio Lippens. Lamain zal op radio en televisie te horen zijn.  

Andries Lamain: “Op mijn achtste werd ik door het wielervirus gegrepen. Sindsdien volg ik de sport op de voet. Het mooie van wielrennen volgen is het gevoel dat je onderweg bent met het peloton. Elke etappe is een nieuw avontuur. Ik kijk er naar uit om – samen met de andere commentatoren – kijkers en luisteraars mee te nemen in de koers en hun meer te vertellen over deze mooie sport.” 

Arno Vermeulen: “Het is erg fijn dat Andries zich bij ons aansluit. Hij heeft al ervaring bij het geven van commentaar voor diverse sporten en loopt ook al bijna een jaar mee bij de NOS. Er komt een mooi wielrenjaar aan bij de NOS, dus goed dat ons wielrencommentatorenteam nu compleet is.”  

Andries Lamain studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Na zijn opleiding werkte hij onder meer als presentator van het AVROTROS televisieprogramma Radar en het NPO Radio 1-programma Dit is de Zaterdag van de EO. Tot voor kort was Lamain als commentator te horen bij Eurosport, waar hij verslag deed van wielrennen en darts. Sinds april 2023 gaf Lamain op freelance basis commentaar bij het wielrennen bij NOS Sport. 

Deel dit artikel