Anne Vondelingprijs voor Holdert en Dahhan

Anne Vondelingprijs voor Holdert en Dahhan

De televisie- en krantenserie over de miljoenensteun van de Nederlandse overheid aan Syrische strijdgroepen, gemaakt door Milena Holdert van Nieuwsuur en Ghassan Dahhan van het dagblad Trouw, is opnieuw in de prijzen gevallen. Ditmaal gaat het om de Anne Vondelingprijs 2018, een prijs voor journalisten met een kritische visie op de politiek en de capaciteit om vraagstukken op een toegankelijke wijze te verklaren. De Syrië-serie werd eerder onderscheiden met De Loep voor ‘controlerende’ onderzoeksjournalistiek en met De Tegel in de categorie Onderzoek.

Holdert en Dahhan worden door de jury van de Anne Vondelingprijs geprezen voor de kwaliteit van hun artikelen/uitzendingen, en ook voor de samenwerking tussen redacteuren van een krant en een tv-programma die unieke producties heeft opgeleverd, waarbij de multimediale mogelijkheden van tekst, beeld, geluid en vormgeving ten volle zijn gebruikt.

Meer op NOS.nl

De uitreiking van de Anne Vondelingprijs en de Saskia Stuivelingprijs (toegekend aan hoogleraar Jan van de Streek) vindt plaats op woensdag 26 juni 2019.

Deel dit artikel