Arjan Noorlander nieuwe politiek duider Nieuwsuur

Arjan Noorlander nieuwe politiek duider Nieuwsuur

Arjan Noorlander (40) wordt de nieuwe duider van het politieke nieuws voor Nieuwsuur (NOS/NTR). Hij volgt per 1 september Dominique van der Heyde op, die na de zomervakantie begint als chef van de Haagse redactie van NOS Nieuws.

De afgelopen vier jaar deed Noorlander voor NOS Nieuws verslag vanuit Brussel. “Een politieke achtbaan” zoals hij zelf zegt, “met een Griekse, Russische, migratie-, brexit- en voortbestaanscrisis”. Noorlander is geen vreemde in Den Haag: in 1999 kwam hij er stage lopen bij de radio, waarna hij er tien jaar volmaakte als redacteur, coördinator en verslaggever. Van Paars en de politieke onrust na de moord op Fortuyn, via Balkenende tot en met Rutte. Tussen de posten Den Haag en Brussel zat nog een periode van vier jaar waarin hij voor de economie-redactie verslag deed van onder meer de banken- en financiële crisis.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is blij met de komst van Noorlander: “Arjan past uitstekend bij Nieuwsuur. Met zijn jarenlange ervaring als verslaggever en duider in Den Haag én Brussel is hij gewend om politieke ontwikkelingen inzichtelijk te maken voor een groot publiek. Arjan is niet alleen een gedreven journalist, maar ook een uitstekend verteller die met een frisse blik de Haagse duiding in Nieuwsuur voor zijn rekening zal nemen.”

Deel dit artikel