Bas Haan Journalist van het Jaar

Bas Haan Journalist van het Jaar

Vakblad Villamedia heeft Nieuwsuur-journalist Bas Haan uitgeroepen tot ‘Journalist van het jaar’. Hij krijgt de prijs voor zijn verhalen rond de ‘Teevendeal’. Hij wist onder meer het exacte bedrag te achterhalen dat het Openbaar Ministerie betaalde aan drugscrimineel Cees H. Als gevolg van zijn onthullingen traden minister Opstelten, staatssecretaris Teeven en Kamervoorzitter Van Miltenburg af.

De redactie van het Villamedia en de redactieadviesraad (Ad van Liempt, Cisca Dresselhuys, Tony van der Meulen, Robert van der Ham en Tonie van Ringelestijn) prijzen Haan om zijn enorme vasthoudendheid, zorgvuldigheid en het maatschappelijke belang van deze kwestie. “Haan liet de kijker zien dat de overheid in dit geval de beeldvorming liet prevaleren boven de werkelijkheid. Hij legde pijnlijk de machinaties van de politieke kopstukken in deze zaak bloot”. De prijs wordt op 3 februari uitgereikt in de raadszaal van de gemeente Hilversum.

“Geweldig nieuws”, reageert hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwsuur. “Verdiend en gegund en prachtig voor zowel Bas als Nieuwsuur. Het laat zien dat onderzoeksjournalistiek, ook al is het ingewikkeld en taai, loont. En dat wij als Nieuwsuur de vinger achter de macht hadden, exact waar we voor zijn. Dat dat nu wordt beloond, is een fijn kerstcadeau voor Bas, én voor de hele redactie. We zijn trots op Bas en op ons programma!” 

Deel dit artikel