Beëdiging Kabinet-Rutte III

Beëdiging Kabinet-Rutte III

Na een lange formatie is het zover; het nieuwe kabinet wordt op donderdag 26 oktober beëdigd. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst door koning Willem-Alexander en in Paleis Noordeinde, omdat Huis Ten Bosch verbouwd wordt. De beëdiging van de nieuwe bewindslieden en de bekende bordesfoto met koning Willem-Alexander zijn overdag live te volgen bij de NOS, op televisie, radio en online. In de avond zendt de NOS een speciaal tv-programma uit waarin het nieuwe kabinet wordt voorgesteld.

Het kabinet-Rutte III telt vele nieuwe ministers. Wie zijn ze en wat worden hun belangrijkste politieke punten? Dat zie je in NOS Presentatie Kabinet-Rutte III van 20.30 tot 21.50 uur op NPO 1. Dionne Stax en Ron Fresen interviewen vanuit Den Haag de premier en de nieuwe vicepremiers. Politiek verslaggevers Nynke de Zoeten en Albert Bos gaan in gesprek met de ministers. De ‘Formatievloggers’ Xander van der Wulp, Joost Vullings en Vincent Rietbergen stellen op eigen wijze de staatssecretarissen aan de kijkers voor. 

NOS Presentatie Kabinet Rutte III
Donderdag 26 oktober*, 20.30-21.50 uur, NPO 1
Presentatie: Dionne Stax en Ron Fresen

De beëdiging van het kabinet-Rutte III gebeurt overdag en aansluitend is de fotosessie op het bordes. Dit wordt live door de NOS tussen 11.00 en 12.00 uur op radio en televisie uitgezonden.

Ook in de rest van de wereld zijn de beëdiging en de presentatie van het nieuwe kabinet te volgen, via de satelliet, livestream en app van BVN.

Deel dit artikel