Beslissende kwalificatieduels Oranje live bij NOS Sport

Beslissende kwalificatieduels Oranje live bij NOS Sport

Het Nederlands elftal moet de laatste strohalm grijpen om kwalificatie voor het EK voetbal af te dwingen. De manschappen van bondscoach Danny Blind hebben het lot niet meer in eigen hand. Concurrent Turkije moet punten laten liggen, terwijl Nederland tegen Kazachstan uit (zaterdag 10 oktober) en Tsjechië thuis (dinsdag 13 oktober) geen misstappen mag maken. Beide duels zijn van het eerste tot en met het laatste fluitsignaal live te volgen bij de NOS via alle denkbare platforms.

Nieuw is dat Jeroen Stekelenburg de rol van Jack van Gelder overneemt in de televisie-uitzendingen rondom de wedstrijden van Oranje. Stekelenburg spreekt vooraf en achteraf met de bondcoach en na afloop zal hij bovendien in de catacomben van het stadion met enkele spelers de wedstrijd nabeschouwen. Tom Egbers neemt als vanouds op beide dagen de centrale presentatie voor zijn rekening. En voor de analyse wordt hij zowel op zaterdag als op dinsdag bijgestaan door de ex-internationals Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk.

Verder zullen Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Arno Vermeulen in steeds wisselende samenstelling voor NOS Langs de Lijn het radioverslag van de interlands voor hun rekening nemen. Het duo Grueter en Vermeulen ‘debuteert’ op zaterdag 10 oktober in Astana, terwijl Elshoff en Vermeulen drie dagen later in de Amsterdam Arena een duo vormen.

Programma-informatie:
Zaterdag 10 oktober
EK-kwalificatie Kazachstan-Nederland
17.15-21.00 uur, NPO 1 en NOS.nl
17.10-23.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Tom Egbers (Hilversum) en Jeroen Stekelenburg (Astana)
Analisten: Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk
Commentatoren: Jeroen Elshoff (tv) en Jeroen Grueter/Arno Vermeulen (beiden radio)

Dinsdag 13 oktober
EK-kwalificatie Nederland-Tsjechië
20.00-23.05 uur, NPO 3 en NOS.nl
20.00-23.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Tom Egbers en Jeroen Stekelenburg (beiden Amsterdam)
Analisten: Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk
Commentatoren: Frank Snoeks (tv) en Jeroen Elshoff/Arno Vermeulen (beiden radio)

foto: Jeroen Stekelenburg

Deel dit artikel