Biem Buijs nieuw tv-gezicht bij NOS op 3

Biem Buijs nieuw tv-gezicht bij NOS op 3

Hij werkt al bijna vier jaar bij NOS op 3, afdeling radio, maar nu maakt hij deels de overstap naar tv. Vanavond is Biem Buijs voor het eerst te zien als presentator van NOS op 3. Hij volgt René van Brakel op die vorige week zijn laatste NOS op 3 deed. Biem combineert zijn nieuwe rol met zijn werk als nieuwslezer bij de radio.

Zin in?
Biem: “Ja, ik vind het veel leuker dan ik had gedacht! Radio is mijn grote liefde en ik heb altijd gedacht dat ik daar voor altijd zou blijven. Dat doe ik ook, maar daar komt dit nu bij. Ik vind het interessant om iets nieuws te leren. Het is een unieke kans.”

Vorige week liep je mee. Nu moet je het helemaal zelf doen!
“Ik moet alles nog leren, het draaien van de ene naar de andere camera en het monteren, want dat doe je deels zelf. En dat voelt soms nog alsof ik blind door Amsterdam rij, zo moeilijk is het. Maar het begint te komen en het gaat me vast lukken. Het scheelt enorm dat ik al een tekst kan voorlezen, daar hoef ik me niet meer druk over te maken. En het valt me op dat er eigenlijk ook weer niet zo heel veel verschil is tussen radio en televisie. In plaats van je papieren bulletin heb je de autocue. Bij de radio richtte ik me op die ene luisteraar, nu op de kijker.”

Vind je het niet eng om in beeld te zijn?
“Nee, gelukkig niet. Alle presentatoren, en ik nu dus ook, hebben een fantastische coach, Petra Strik. Zij geeft goede aanwijzingen, bijvoorbeeld dat ik meer naar beneden moet kijken of mijn papieren recht moet houden. Het nieuws maken voor wie het nieuws volgen niet vanzelfsprekend is, dat vind ik leuk. En bij 3FM is dat voor veel luisteraars zo. Dat ik dat nu ook bij NOS op 3 op tv ga doen, vind ik een uitdaging.”

Chef van NOS op 3, Gerard de Kloet: “Het is heel leuk dat Biem erbij komt! Hij heeft, zo bleek bij een screentest, ook voor tv precies de juiste uitstraling. En ik vind het heel mooi dat er nu een dwarsverband komt tussen de radio- en de televisietak van NOS op 3. Een van onze vaste radiostemmen wordt nu ook een televisiegezicht.”

Deel dit artikel