Blade Babe jaar lang gevolgd door de NOS

Blade Babe jaar lang gevolgd door de NOS

Bij de vorige Paralympische Spelen in Londen veroverde Marlou van Rhijn goud en zilver, op de 100 en 200 meter. Dat was toen een verrassing. Nu vier jaar later in Rio, is ze de absolute favoriet voor goud op beide afstanden. 

Marlou van Rhijn is de Blade Babe. Een atlete van wereldformaat, die de afgelopen 4 jaar meerdere malen haar eigen wereldrecords scherper heeft gesteld. In de voorbereiding op de Paralympische Spelen ( woensdag 7 – zondag 18 september) is ze een half jaar intensief gevolgd door camera’s van de NOS.

Marlou: “vanaf het moment dat het 2016 is, ben ik meer gespannen. Nu moet ik laten zien dat mijn beslissingen van de afgelopen jaren de juiste waren.” Twee jaar na Londen besluit van Rhijn om een eigen sprintcoach te nemen. Ze stapt uit de paralympische ploeg. Het resulteert in een aantal toptijden in 2015. Van Rhijn: “ik ben gewoon niet bezig met verliezen. Ik ben bezig met winnen. En om dat te bereiken denk ik over elke stap na.”

In de documentaire is de perfectionist van Rhijn tevreden over haar prestaties. Toch heeft ze het gevoel dat het sneller kan en moet. Samen met haar coach zoekt ze maandenlang naar een oplossing. En die lijkt ze vlak voor de Spelen eindelijk te hebben gevonden.

Marlou van Rhijn, Blade Babe
Woensdag 7 september, 20.32-21.07 uur, NPO 2

Deel dit artikel