Bloemendal-prijs voor Arman Avsaroglu

Bloemendal-prijs voor Arman Avsaroglu

NOS-sportverslaggever Arman Avsaroglu heeft de Philip Bloemendal-prijs 2014 gewonnen. Burgemeester Broertjes van Hilversum maakte dat bekend tijdens een bijeenkomst in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park. 

De tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor presentatietalent is genoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van o.a. het Polygoon bioscoopjournaal. De winnaar krijgt 3500 euro voor een opleiding binnen het vakgebied.

Juryvoorzitter Frits Spits prees het enthousiasme van de verslaggever. “In Arman hoorden we de echo van een al zeer lange traditie. Die ooit begonnen is bij Han Hollander, via Dick van Rijn, Theo Koomen en Jack van Gelder. Die traditie is het vermogen een wedstrijdverslag te geven, zodat je de beelden als het ware op je netvlies krijgt. Armans taal is wendbaar. Hij heeft hoorbaar plezier in waarmee hij bezig is, je mag proeven van zijn enthousiasme en hij brengt op een persoonlijke, taalvaardige manier informatie over.”

Arman was genomineerd samen met deejay Marieke Elsinga van Q Music en Olaf Koens, correspondent bij RTL. Hij is geregeld te horen als voetbalverslaggever bij NOS Langs de Lijn en fungeerde onlangs nog als co-commentator in de Arena bij de Champions League-wedstrijd Ajax-Barcelona.

Eerdere winnaars zijn Brecht van Hulten (2002), Lucella Carasso (2004), Wouter Zwart (2006), Sofie van den Enk (2008), Ajouad El Miloudi (2010) en Luuk Ikink (2012).

Op de foto: (vlnr) Mieke Bloemendal-Olman, Pieter Broertjes, Arman Avsaroglu, Marieke Elsinga, Sonja de Leeuw. [foto: Babet Hogervorst]

Deel dit artikel