Charlotte Waaijers opvolger Wouter Zwart in Berlijn

Charlotte Waaijers opvolger Wouter Zwart in Berlijn

Charlotte Waaijers wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Duitsland en Midden-Europa. Voor Charlotte geen onbekend terrein, want ze werkt al sinds 2021 op het NOS-kantoor in Berlijn als redacteur/plaatsvervangend correspondent. Per 1 februari volgt ze Wouter Zwart op als eerste correspondent. Wouter keert terug naar de redactie in Hilversum, waar hij plaatsvervangend chef wordt van het NOS Jeugdjournaal.

Na haar studie aan de Universiteit van Amsterdam werkte Charlotte (35) onder andere bij het Financieele Dagblad en als freelance onderzoeksjournalist. In 2014 begon ze bij de NOS als redacteur Economie. Later werd ze onder meer radioverslaggever op de economie-redactie, om vervolgens over te stappen naar bureau Berlijn.

Ze heeft sindsdien een goed netwerk opgebouwd in de regio en geïnvesteerd in haar kennis en bronnen, wat zich de komende tijd verder zal uitbetalen. “In korte tijd is er hier veel aan het veranderen”, zegt Waaijers. “De oorlog in Oekraïne heeft Duitsland flink opgeschud. Handel verschuift, de blik op migratie verandert en net als in de omringende landen neemt de steun voor nationalistische partijen toe. Daarbij voelt de geschiedenis in Midden-Europa nooit ver weg, en toch werkt die in elk land anders door. Die verschillen en afwegingen wil ik graag laten zien. Wat hier in het hart van Europa gebeurt, heeft ook gevolgen voor Nederland.”

Hoofdredacteur Giselle van Cann van NOS Nieuws: “Het is een regio met een complexe geschiedenis die doorwerkt in actuele ontwikkelingen. Wij weten inmiddels dat Charlotte deze goed kan duiden voor het brede NOS-publiek en kijken uit naar de verhalen die ze de komende jaren zal maken.”


Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Deel dit artikel