Chris Ostendorf en Wouter Meijer terug naar Nederland

Chris Ostendorf en Wouter Meijer terug naar Nederland

Chris Ostendorf en Wouter Meijer verruilen hun correspondentschap voor een andere functie binnen de NOS.

Ostendorf stopt na zes jaar als EU-correspondent in Brussel en begint per 1 oktober als redacteur en verslaggever op de Haagse redactie van Nieuwsuur. Meijer keert per 1 januari terug uit Berlijn. Wat zijn functie bij de NOS wordt, is op dit moment nog niet bekend.

Ostendorf zegt terugblikkend dat de adrenaline van jarenlang verslag doen van de eurocrisis nog wel even in zijn systeem zal blijven zitten. “Het belangrijkste wat mij bijblijft, is het enorme contrast tussen wat politici zeggen, en hoe Europa werkelijk functioneert. Daar heb ik met bijzonder veel plezier keer op keer verslag van gedaan.”

Wouter Meijer bestierde sinds 2008 ‘Bureau Berlijn’ voor de NOS. Uitgekeken is hij nog niet. “Ik geniet nog elke dag van het werk en het leven als correspondent in Berlijn. Daar ga ik ook tot het einde van dit jaar volop mee door.”

Nieuwe stap
Volgens Marcel Gelauff hebben Chris en Wouter beiden op belangwekkende posten gewerkt in een zeer bewogen periode, waarin de bankencrisis veranderde in een economische en politieke crisis en diepe sporen trok door heel Europa en ons eigen land. “Ze lieten zien hoezeer de problemen en oplossingen van Brussel en Berlijn van invloed zijn op Nederland. Hun vertrek past in het beleid van de hoofdredactie om correspondenten na een aantal jaar een nieuwe stap te laten maken. Ik wil ze hartelijk danken voor alles wat ze hebben gedaan en nog doen en wens hun veel plezier in hun nieuwe functie binnen de NOS.”

Wie de opvolgers worden is nog niet bekend.

Deel dit artikel