Compliment Raad van Toezicht voor NOS

Compliment Raad van Toezicht voor NOS

De Raad van Toezicht werkt doorgaans achter de schermen. In 2011 in het leven geroepen om toezicht te houden op het programmatische en bedrijfsmatige beleid van de NOS. Maar dat de zes leden tellende Raad goed op de hoogte is van wat we doen, bleek deze week maar weer eens. Namens hen spreekt voorzitter Johan van der Werf zijn waardering uit voor ons werk.

Beste NOS collega’s,

De zomer is nog niet ten einde maar het is denk ik meer dan op z’n plaats een hartelijk dankjewel en een groot compliment te geven aan jullie allemaal voor de NOS berichtgeving in de afgelopen periode.

De Publieke Omroep en de NOS liggen de afgelopen jaren voortdurend onder vuur. Aanvallen vanuit de Commerciëlen, sommige nieuwsbladen, het Kabinet en de 2e Kamer en nog veel meer. Soms terecht en genuanceerd maar vaak is dat niet het geval en spelen er motieven als eigenbelang en wordt het algemeen belang tekortgedaan.

Jullie hebben de druk als ik het zo mag noemen uitstekend opgevangen. Ik weet dat dat soms moeilijk was, er moesten keuzes gemaakt worden maar het eindproduct van de NOS, dat wat je hoort en ziet blijft me imponeren.

Ik noem niet alles wat jullie verzorgden op, ik wil niets tekort doen. Nieuws, sport, evenementen en dat ook nog in vakantietijd, in mijn ogen was het allemaal top. Ik heb er van genoten.

Eens te meer hebben jullie ook weer aangetoond dat het op hoog niveau kunnen verzorgen van sportberichtgeving enorm helpt als over ander nieuws omvangrijk verslag moet worden gedaan.

Jullie berichtgeving rond de ramp met de MH17 heeft me diep geraakt.

Ik voel me door jullie werk meer dan eens gesterkt om in mijn rol in de Raad van Toezicht met volle kracht jullie voormannen Jan en Geert en jullie allemaal te steunen in het behouden van de rol die de NOS in Nederland toekomt. Niet omdat het altijd zo was maar omdat jullie elke keer weer aantonen hoe belangrijk de NOS is in onze maatschappij.

Mijn hartelijk dankjewel en een groot compliment voor jullie allemaal,

Geniet van de zomer,

Johan van der Werf

Deel dit artikel