Correspondenten veranderen van baan

Correspondenten veranderen van baan

De NOS-correspondenten Joris van Poppel en Sander van Hoorn veranderen komende zomer van baan. Joris van Poppel verhuist naar Nederland en wordt binnenlandverslaggever voor NOS Nieuws. Sander van Hoorn wordt de nieuwe België-correspondent. Hij is nu werkzaam als correspondent in het Midden-Oosten. Wie Van Hoorn opvolgt, is nog niet bekend.

Van Beirut naar Brussel
Sander van Hoorn werd in 2006 correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Na ruim vijf jaar verhuisde hij naar Beirut (Libanon) en sindsdien is hij Midden-Oostencorrespondent. Van Hoorn deed bijna elf jaar verslag van onder meer de Arabisch Lente, de opkomst van IS, de (burger)oorlogen in Gaza, Syrië en Irak en het grote vluchtelingenprobleem in de regio.

“Na bijna elf jaar in het Midden-Oosten is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere regio. Zowel op werkgebied, als privé. Ik gun mijn kinderen graag het voorrecht om voor een deel ook in Noordwest-Europa op te groeien. De stap naar België lijkt misschien groot, maar ook België is een scherp verdeeld land, waar ze gelukkig vechten met woorden in plaats van wapens. Ik bijt mij graag vast in die gecompliceerde verslaggeving.”

In Brussel zal Sander van Hoorn samenwerken met de collega’s van NOS Bureau Europa, onder wie EU-correspondent Arjan Noorlander.

Binnenland verslaggeving
Joris van Poppel werkt nu acht jaar voor de NOS in Brussel. Hij stond vooraan bij grote gebeurtenissen zoals de aanslagen in Brussel en Parijs. Daarnaast heeft hij in België vele reportages gemaakt over onderwerpen als de taalstrijd en het koningshuis, de soms moeizame relatie tussen België en Nederland én uiteraard over het rijke bourgondische leven bij de Zuiderburen. “Toen ik begon was België een land van pralines en taalstrijd, nu is het een land dat hard geraakt is door aanslagen. België is een schitterend land, zo dichtbij maar toch zo anders.”

Komende zomer wordt Van Poppel in Nederland verslaggever voor de nieuwsredactie van de NOS. “Na acht jaar België heb ik enorm veel zin in de overstap. De binnenlandredactie is het hart van de NOS. Ik kijk er zeer naar uit om als tv-verslaggever samen met collega’s relevante, toevoegende nieuwsreportages te maken – voor het mooiste nieuwsprogramma van Nederland!”

Deel dit artikel