Cruciale WK-kwalificatieduels bij de NOS

Cruciale WK-kwalificatieduels bij de NOS

De kwalificatie voor het WK van 2018 gaat voor het Nederlands Elftal niet over rozen. Na een dramatische start, met verlies tegen Frankrijk en Bulgarije en een gelijkspel tegen Zweden, moet Oranje de komende wedstrijden alle zeilen bijzetten om zich nog te plaatsen voor de eindronde in Rusland. De komende twee duels, tegen Frankrijk en Bulgarije, worden cruciaal. De NOS zendt beide wedstrijden live uit op radio en televisie. Online zijn ze te zien op NOS.nl en via de NOS-app.

De ploeg van bondscoach Dick Advocaat speelt donderdag 31 augustus in Parijs tegen Frankrijk, dat in oktober vorig jaar in Amsterdam nog met 1-0 te sterk was. Tom Egbers begint om 20.00 uur op NPO 3 met de voorbeschouwing. Naast oud-international Pierre van Hooijdonk schuift voor het eerst ook Rafael van der Vaart aan voor de analyse. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt, het commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Elshoff. Radioluisteraars kunnen terecht op NPO Radio 1, met commentaar van Arno Vermeulen en Jeroen Grueter. In het NOS WK Journaal op NPO 3 zijn samenvattingen te zien van de andere wedstrijden in Poule A: Bulgarije – Zweden en Luxemburg – Wit-Rusland.

Zondag 3 september is Bulgarije in de Amsterdam Arena de tegenstander. Oranje verloor eerder in de kwalificatiereeks in Sofia met 2-0 van de Bulgaren. De uitzending begint om 17.10 uur op NPO 1 met de voorbeschouwing, de bal rolt vanaf 18.00 uur. Jeroen Grueter tekent voor het commentaar. In NOS Studio Voetbal zijn vanaf 22.55 uur samenvattingen te zien van Wit-Rusland–Zweden en Frankrijk-Luxemburg. Op NPO Radio 1 is het duel van Oranje te volgen in NOS Langs de Lijn, met commentaar van Arno Vermeulen en Jeroen Elshoff.

Donderdag 31 augustus
NOS WK-kwalificatie Voetbal
20.00-23.03 uur, NPO 1
NOS WK-Journaal
23.08–23.23 uur, NPO 3

Zondag 3 september
NOS WK-kwalificatie Voetbal
17.10–20.52 uur, NPO 1
NOS Studio Voetbal
22.56-23.47 uur, NPO 1

Deel dit artikel