Dagelijks verslag over Elfwegentocht op NPO 2

Dagelijks verslag over Elfwegentocht op NPO 2

De eerste twee weken van juli wil Friesland laten zien dat je zonder een druppel benzine of diesel het vervoer in de hele provincie kan regelen. In het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa worden tijdens de Elfwegentocht zo veel mogelijk concrete voorbeelden van duurzame energie getest en getoond. Friese bedrijven, scholen en gemeenten laten van 1 tot en met 14 juli zien wat er allemaal al kan.

Elke dag sluit een andere provincie daarbij aan. De bedoeling: het verkeer in Friesland te laten bepalen door fietsen, segways en auto’s, bussen en boten die worden aangedreven door elektriciteit, groen gas of waterstof. En ook andere vormen van duurzaamheid worden onder de aandacht gebracht. De afsluiting, op zaterdag 14 juli, bestaat uit de grootste parade van futuristische voertuigen ter wereld.

De publieke omroep doet dagelijks na Nieuwsuur kort verslag van de gebeurtenissen tijdens de Elfwegentocht van die dag. Zo stuurt elke dag een andere provincie een stoet duurzame voertuigen naar Friesland en de camera’s zijn daarbij. Net als presentatoren van een groot aantal omroepen, onder wie Brecht van Hulten, Diederik Jekel, Elisabeth van Nimwegen, Floris Kortie, Nienke de la Rive Box, Liesbeth Staats, Sander de Kramer, Hella van der Wijst en Tijs van den Brink.

Elfwegentocht (KRO-NCRV, EO, BNNVARA, NTR, NOS)
Uitzendtijden:
Zondag 1 juli: 22.30-22.42 uur, NPO 2
Maandag 2 t/m vrijdag 6 juli: 22.47-22.54 uur, NPO 2
Zaterdag 7 en zondag 8 juli: 22.30-22.37 uur, NPO 2
Maandag 9 t/m vrijdag 13 juli: 22.35-22.42 uur, NPO 2
Zaterdag 14 juli: 22.30-22.42 uur, NPO 2

Deel dit artikel