Dagjournaals in haarscherp HD

Dagjournaals in haarscherp HD

Dat ene vlekje dat toch niemand opviel, dat afgebroken hoekje van de tafel… Zaken waar weinig acht op werd geslagen, want je zag ze toch niet. Maar nu wel! Haarscherp zelfs. Sinds 12.00 uur vandaag worden de dagjournaals, het late journaal en de uitzendingen van NOS op 3 uitgezonden in High Definition.

Deze uitzendingen komen uit onze studio op de Nieuwsvloer. De bijbehorende regieruimte is sinds september flink onder handen genomen om HDTV mogelijk te maken. We zullen nog even moeten wachten tot ook de Journaals van 18.00 en 20.00 uur en Nieuwsuur in HD worden uitgezonden. Die programma’s komen uit een andere studio, waarvan de apparatuur nu nog SD (Standard Definition) is. De verbouwing daar start binnenkort en het is de bedoeling dat u vanaf het voorjaar van 2015 ook de grote journaals en Nieuwsuur in HD kunt bekijken.

Dan is de hele NOS ‘over’, want onze afdeling Sport werkt al jaren met HD. Daar weten ze al: extra goed schoonmaken, dat decor. Terwijl bij de schmink juist geldt: less is more. In HD zie je immers elk kloddertje mascara zitten, dus zuinig met de make-up is het devies.

Foto: de nieuwe schermen in de verbouwde regieruimte

Deel dit artikel