Daniël Kegel nieuwe hoofd Digitale Media NOS

Daniël Kegel nieuwe hoofd Digitale Media NOS

Daniël Kegel (40) is vanaf 1 september het nieuwe Hoofd Digitale Media bij de NOS. Hij is de opvolger van Lara Ankersmit, die onlangs na acht jaar NOS afscheid nam. Kegel begon zijn carrière als medeoprichter en algemeen directeur van Tweakers.net en was de afgelopen jaren werkzaam als Directeur Digital Product Development en Senior Channel Manager bij De Persgroep.

“Na bijna 7 jaar De Persgroep was het voor mij tijd om iets nieuws te gaan doen”, zegt Kegel. “De NOS is een iconisch merk dat voor veel mensen het ritme van het nieuws aangeeft. Verdere ontwikkeling daarvan in het digitale domein heeft topprioriteit en ik heb enorm veel zin om daar met een mooi team aan bij te gaan dragen.”

Bij de NOS gaat Kegel als Hoofd Digitale Media leiding geven aan een innovatief team met ongeveer 20 digitale professionals, die samen met de redacties werken aan de sites en apps voor onder andere nieuws, sport, het Jeugdjournaal en Nieuwsuur. Naast deze ‘vaste’ sites en apps maakt Digitale Media ook sites en apps voor grote evenementen zoals de Tour, Olympische spelen, verkiezingen, 75 jaar bevrijding en specials (lab.nos.nl).

Deel dit artikel