Daphne Koster analist WK vrouwenvoetbal

Daphne Koster analist WK vrouwenvoetbal

Daphne Koster, voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal, gaat tijdens het aanstaande WK vrouwenvoetbal aan de slag als analist voor NOS Sport. Koster schuift in ieder geval op zaterdag 6 juni als deskundige aan bij de WK-openingswedstrijd tussen Canada en China en bij het treffen tussen Nederland en Nieuw-Zeeland, dat later die nacht wordt gespeeld. Frank Snoeks, ook een van de vaste commentatoren van de ‘Oranjemannen’, verzorgt vanuit Canada het commentaar bij de duels, terwijl verslaggever Angelo Terwiel in het kielzog van de Oranjeselectie naar het WK reist voor interviews en reportages.

Als de ‘Oranje Leeuwinnen’ in actie komen, verzorgt NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 bovendien flitsen in de lopende programmering. En ‘the day after’ is er een samenvatting te zien van de die nacht gespeelde wedstrijd in de reguliere bulletins van het NOS Journaal.

Nederland debuteert op een mondiale eindronde en is ingedeeld in poule A met China, Nieuw-Zeeland en gastland Canada. Oranje begint het toernooi op zaterdag 6 juni in Edmonton tegen Nieuw-Zeeland. Ook de tweede wedstrijd op donderdag 11 juni tegen China is in die stad. Het duel tussen Nederland en Canada tenslotte, wordt maandag 15 juni in het Olympisch Stadion van Montreal gespeeld.

Het uitzendschema voor de groepsfase op NPO 3 en NOS.nl ziet er als volgt uit:

Zaterdag 6 juni
NOS Studio Sport WK Vrouwenvoetbal: Canada-China
23.45-02.00 uur

Zondag 7 juni
NOS Studio Sport WK Vrouwenvoetbal: Nieuw-Zeeland-Nederland
02.45-05.00 uur 

Donderdag 11 juni
NOS Studio Sport WK Vrouwenvoetbal: China-Nederland
23.45-02.00 uur

Dinsdag 16 juni
NOS Studio Sport WK Vrouwenvoetbal: Nederland-Canada
01.15-03.30 uur

Deel dit artikel