David Jan Godfroid nieuwe Balkan-correspondent NOS

David Jan Godfroid nieuwe Balkan-correspondent NOS

David Jan Godfroid wordt de nieuwe NOS-correspondent op de Balkan. Aanstaande zomer verruilt hij Moskou voor Belgrado, waarvandaan hij al eerder verslag deed voor de NOS. David Jan volgt Mitra Nazar op, die de nieuwe NOS-Turkije-correspondent wordt.

Godfroid werkt sinds 1985 in de journalistiek, waarvan bijna tien jaar voor het ANP. Nadat hij zich in 1999 voor de eerste keer op de Balkan had gevestigd, onder andere voor NOS Radio, is hij een paar keer heen en weer verhuisd tussen Belgrado en Moskou. In 2012 werd hij de multimediale Rusland-correspondent van de NOS. Vanuit Moskou deed hij verslag van grote gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne, de bezetting van de Krim en de ramp met de MH17.

David Jan Godfroid kijkt ernaar uit om terug te keren naar zijn geliefde Balkan: “Het is de regio waar mijn hart ligt. Een gebied waar west en oost traditioneel tegenover elkaar staan en waar eindeloos veel verhalen zijn te maken. Over migratie, over Europese integratie of juist het gebrek eraan. Verhalen over rijkdom en armoede, dreigende conflicten en de broosheid van vrede. Bovendien is het klimaat er een stuk aangenamer dan in Moskou.”

NOS-hoofdredacteur Nieuws Marcel Gelauff: “David Jan heeft in Rusland en Oekraïne heel roerige jaren meegemaakt. Als goede verhalenverteller kan hij zijn hart weer ophalen op de Balkan. Zijn kennis van de regio komt daarbij goed van pas.”

Deel dit artikel