De Amerikaanse verkiezingsnacht live

De Amerikaanse verkiezingsnacht live

Blijft Donald Trump nog vier jaar president van de Verenigde Staten of wordt hij opgevolgd door Joe Biden? Is de uitslag meteen bekend of gaat die nog dagen of misschien wel weken duren? Wie niets van de gebeurtenissen wil missen, volgt de Amerikaanse verkiezingsnacht, van 3 op 4 november, bij de NOS. Op televisie, radio en online worden de laatste ontwikkelingen op de voet gevolgd.

TELEVISIE
Op NPO 1 maakt de NOS een nachtvullende uitzending van 7-en-een-half uur. De presentatie is in handen van Rob Trip, Jeroen Wollaars en Malou Petter. Vanuit de uitslagenstudio in Hilversum wordt voortdurend geschakeld met onze mensen in de VS: Arjen van der Horst; Lucas Waagmeester, die president Trump volgt; Martijn Bink en Eva Wiessing zijn in de swing states Pennsylvania, respectievelijk Florida; en Eelco Bosch van Rosenthal.

In Hilversum is het verder een komen en gaan van gasten; zowel in de studio als via Skype en Facetime. Onder de gasten zijn (Nederlandse en Amerikaanse) aanhangers van Trump en van Biden, de huidige ambassadeur van de VS en diens voorganger, Pete Hoekstra en Timothy Broas, voormalig NAVO-secretaris generaal Jaap de Hoop Scheffer en Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Studies van de prestigieuze Princeton-universiteit. Ook schuift een groot aantal Amerika-deskundigen aan, onder wie Laila Frank, Koen Petersen, Raymond Mens, Mark Verheijen en Markha Valenta.
NOS Amerika Kiest
Nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 november, 23.30-07.00 uur, NPO 1 (en wereldwijd live via site, app en satelliet van BVN

RADIO
In de radiostudio in Hilversum nemen Lara Rense en Chris Kijne de luisteraar mee de verkiezingsnacht in. Vanuit Washington D.C. brengt correspondent Marieke de Vries de uitslagen en het laatste nieuws. Mattijs van de Wiel . Lucas Waagmeester en Eva Wiessing zijn als verslaggevers in het land en er is contact met Nederlanders (ook kiesgerechtigde) in vooral de swing states, waar het spannend wordt. Daarnaast worden de reacties en meningen gepeild van een groot aantal gasten die ook bij de televisie zijn uitgenodigd (zie hierboven).
NOS Amerika Kiest
00.00-06.00 uur, NPO Radio 1

ONLINE 
De hele nacht is er een liveblog met het laatste nieuws, live updates van verslaggevers in de VS en een uitslagentool waarop alle uitslagen goed te volgen zijn.
NOS.nl / NOS-app 

Deel dit artikel