De internationale rol van NOS Sport in 2015

De internationale rol van NOS Sport in 2015

De manier waarop de NOS sport in beeld brengt wordt ook in het buitenland als ‘state of the art’ gezien. De beloning daarvoor kwam in 2010, toen het Internationaal Olympisch Comité de NOS vroeg om het schaatsen tijdens de Olympische Spelen in Vancouver in beeld te brengen. In 2014 in Sotsji was de regie van het schaatstoernooi opnieuw in handen van de NOS en ook op de Zomerspelen van Londen in 2012 waren NOS-regisseurs aan het werk. 

Het is dan ook niet vreemd dat de NOS een belangrijke rol speelt in de ambities van Topsportend Nederland. Nederland wil bij de tien beste sportlanden van de wereld horen, een ambitieus plan dat een langetermijnvisie vereist. Zeker ook op mediagebied, want om de sport naar een hoger plan te tillen, organiseren Nederlandse sportbonden tal van internationale kampioenschappen. En dat kan alleen maar als je ook zorg draagt voor een internationaal televisiesignaal, een registratie van alle wedstrijden, geproduceerd en gemaakt door een zogenoemde hostbroadcaster.

De NOS trad in 2015 meerdere keren als hostbroadcaster op. Bijvoorbeeld bij het spectaculaire EK Shorttrack in Dordrecht waar Sjinkie Knegt triomfeerde, die later tijdens het NOC*NSF Sportgala tot Sportman van het Jaar werd uitgeroepen. Maar ook bij de WK schaatsen in Heerenveen en het WK Beachvolleybal op bijzondere locaties in Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In oktober volgde nog het EK vrouwenvolleybal met de aanstekelijk fanatieke coach Guidetti en zijn zilveren team. 

 

[Hoofredactie NOS Sport]

Deel dit artikel