De NOS Jeugdjournaal-presentatiewedstrijd 2015

De NOS Jeugdjournaal-presentatiewedstrijd 2015

Altijd al eens willen weten hoe het is om het NOS Jeugdjournaal te presenteren? Kinderen in Nederland krijgen ook dit jaar weer de kans om dit te doen.

De Jeugdjournaal-presentatiewedstrijd 2015 is van start gegaan. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool maken kans om het Jeugdjournaal van 2 mei samen met een van de vaste presentatoren te presenteren.

Kinderen die willen meedoen aan de wedstrijd kunnen een video insturen waarin zij hun presentatietalent laten zien. Uit alle inzendingen kiest de redactie 10 finalisten. Die worden uitgenodigd voor een screentest in de Jeugdjournaal-studio in Hilversum.

Van 20 tot en met 26 april kunnen kinderen uit het hele land stemmen op hun favoriete finalist. Het aantal stemmen en het oordeel van een professionele jury bepaalt wie de winnaar wordt. De uitslag wordt op 30 april bekendgemaakt.

Dit jaar gelden er andere regels voor de wedstrijd. Zo zit er geen limiet meer op het aantal aanmeldingen per klas en hoeft het kind zich niet per se via de school aan te melden, dit kan ook via de ouders.

Aanmelden voor de wedstrijd kan tot 31 maart op de website van de Jeugdjournaal-presentatiewedstrijd.
De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Beeld en Geluid.

Deel dit artikel