De NOS op Open Studio Dagen

De NOS op Open Studio Dagen

De elfde editie van de Open Studio Dagen op het Media Park komt er aan! Op zondag 2 september doet ook de NOS mee en kunnen bezoekers op het Journaalplein kennismaken met het vak van verslaggever of presentator. Er is een leuke fotocorner, de Jeugdjournaalbus staat er weer en er zijn verschillende workshops te volgen over nieuws, het weer en sport. Houd er wel rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn. Schrijf meteen in bij de inschrijfbalie op het plein.

Jeugdjournaal    11.00 uur
Het belangrijkste nieuwsprogramma voor kinderen, het NOS Jeugdjournaal, bestaat inmiddels 37 jaar. Op zondag 2 september tijdens de Open Studio Dagen kun je een kijkje nemen in de Jeugdjournaalbus op het plein. Ook is er een workshop om 11.00 uur waarbij Welmoed Sijtsma en Michelle Veldkamp vertellen hoe zo’n uitzending gemaakt wordt en hoe het er achter de schermen aan toegaat.

Sport    12.15 uur
Altijd al benieuwd geweest hoe de grote sportevenementen van de NOS tot stand komen of hoe een commentator zijn werk doet? Arno Vermeulen vertelt vanaf 12.15 uur alles over commentaar geven bij wedstrijden en natuurlijk ook over het afgelopen WK in Rusland.

Weer   13.30 uur
Willemijn Hoebert is dé expert op gebied van het weer. Zij gaat om 13.30 uur in een presentatie precies uitleggen hoe je een weersverwachting maakt. En ze vertelt leuke feiten over het weer en beantwoordt vragen.

NOS Langs de Lijn  14.00 – 17.00 uur
Ook dit jaar valt de Open Studio tijdens de uitzending van NOS Langs de Lijn. Het op één na oudste radioprogramma van Nederland biedt de mogelijkheid om de zondagmiddaguitzending live mee te beleven. Schuif tussen 14.00 en 17.00 uur aan in onze speciale studio en kijk hoe presentatoren Hugo Borst en Henry Schut schakelen tussen sporten als voetbal, hockey en motorsport. En zie en hoor hoe onze commentatoren hun werk doen.

Nieuws  14.45 uur 
Jeroen Overbeek is al jaren een vast gezicht als presentator van het NOS Journaal. Om 14.45 uur gaat hij alles vertellen over zijn werk. Want hoe werkt dat allemaal bij een live-uitzending? En hoe pakt Jeroen het aan als er breaking news is? Kortom: antwoorden op prangende vragen over het nieuws.

 

 

 

 

Deel dit artikel